10 ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE TIPS OM HOGER TE KOMEN IN GOOGLE

10 Zoekmachine optimalisatie tips om hoger te komen in Google

Wil je hoger scoren in Google? Ik heb 10 zoekmachine optimalisatie tips om hoger te scoren in de Google zoekresultaten. De zoekmachine optimalisatie tips zijn belangrijk, maar onthoud wel dat je voor een bezoeker schrijft en dus niet voor Google. Google vindt het belangrijk als je schrijft voor mensen. Als jouw pagina waardevol is voor de bezoeker zal Google je belonen met een hogere positie.

HIer komen de tips:

1. Overzichtelijke website en linkjes

Het is belangrijk dat jouw website structuur overzichtelijk is. Alle pagina’s moeten geoptimaliseerd zijn. Je interne en externe links, categorieën en linkstructuur zijn dan ook erg belangrijk. Je homepage is dan ook belangrijk en de basis voor een overzichtelijke website.

2. Duidelijke titel en meta tags

Een titel en meta tags zijn belangrijk voor een goede indexering in Google. Je pagina of artikel wordt geïndexeerd door door crawlers die door de code in je website staan. Met een duidelijke H1 titel en meta beschrijving geef jij aan die crawlers waar jouw content over gaat.Zij bepalen dan hoe goed de content is door heel jouw pagina te controleren en te indexeren hoe waardevol die is voor een bezoeker. 

3. Maak waardevolle content

Je content is dan ook erg belangrijk voor de indexering van jouw pagina. Het constant verbeteren van jouw seo is dus erg belangrijk. Zo kun je oude content dat op de tweede pagina staat optimaliseren voor de zoekmachine na de tips die je krijg in deze blog. Vaak kun je dan van de tweede naar de eerste pagina komen door kleine aanpassingen toe te passen. 

Veel bedrijven huren voor deze werkzaamheden een SEO specialist in. Die kan je helpen bij de verschillende tips die ik in dit blog behandel.

Lees ook: Checklist: Wat is goede content? & Gids voor het starten met contentmarketing

Hoger komen in google

4. Gebruik (tussen)kopjes/ headers

Naast je H1 kop (titel van je pagina) zijn de h2, h3 en h4 ook belangrijk. Bij lange blog zoals deze heb je dan een duidelijke structuur en dat is beter voor de indexering in Google. Ook is het voor de lezer ook fijn omdat zij niet altijd heel jouw pagina of blog lezen. Zo kunnen zij zoeken naar de informatie die zij nodig hebben en die consumeren. Het is ook belangrijk  om je zoekwoorden in de koppen te gebruiken. Alleen de titel van je pagina mogen een H1 hebben. De overige koppen mogen wel meerdere h2. h3 en h4 koppen hebben. 

5. Gebruik afbeeldingen, infographics en video’s

Google kan geen afbeeldingen, infographics en video’s lezen. Wel kunnen zij de tekst erachter lezen. Zo kun je een afbeelding een beschrijving en alt tags geven. Zo laat je Google weten waar de afbeelding over gaat en je content opleuken/versterken met beeldmateriaal. Als je video’s gebruikt kan je de tijd verlengen van een bezoeker op je website. De tijd dat een bezoeker op je website is, is ook belangrijk omdat google dan denkt dat je erg waardevol bent. Alt tags kun je maken in je cms systeem zoals wordpress. Ook kun je de seo van je website heel makkelijk aanpassen in de plugin Yoast SEO. 

Lees ook: Hoe werkt Yoast SEO in WordPress

6. Gebruik relevante interne links

Door goed gebruik te maken van interne links kun je jouw zoekwoorden meer terug laten komen in je content. Ook kun je relevante artikelen aan elkaar linken wat ook goed is voor je ranking. Externe links kunnen ook waardevol zijn voor jouw en de gelinkte website. Kijk maar is naar de lees ook verwijzing boven deze kop. De content is relevant voor jouw als je werkt aan je zoekmachine optimalisatie. Door het artikel krijg je dan ook extra tips om hoger te scoren in Google.

7. Start met bloggen

Blogs kunnen jouw vindbaarheid in Google echt heel goed vergroten. Je krijg dan namelijk meerdere (honderden) pagina’s die allemaal bezoekers voor je kunnen werven. Je maakt ook meer kans om gevonden te worden als je de zoekmachine optimalisatie tips gebruikt

Lees ook: Blog starten voor je onderneming & De Gids: Hoe schrijf je een goede blog

8. Krijg backlinks naar jouw website

Google laat graag de beste content en de meest betrouwbaarste websites zien. Als er vaak naar jouw website wordt gelinkt door een andere website (dit is een backlink) dan ziet google jouw als een autoriteit. Zorg ervoor dat je relevante en waardevolle backlinks krijgt naar jouw website of webshop. Backlinks kun je krijgen door startpagina’s,  forums en andere blogs. Je kunt bijvoorbeeld gaan gastbloggen voor een andere website en een verwijzing krijgen naar jouw website. Zorg er dan wel voor dat jouw doelgroep aanwezig is bij de andere website.

hoger scoren in google

9. Gebruik Google Analytics

Google Analytics is een fijne tool om je statistieken van je website te verzamelen. Ook kun je jouw sitemap toevoegen waardoor je makkelijker wordt geïndexeerd in de zoekresultaten. Ik raad je aan om je website gratis te controleren door WooRank. Zij geven je gratis advies over de seo van je website.   

10. Ga aan de slag met Google Search Console

Google analytics is fijn voor je statistieken van je website. Zo kun je het aantal bezoekers en de tijd dat ze op je website zijn geweest terug vinden. Google Search Console is meer gericht op wat jouw bezoekers zoeken in de zoekresultaten. Je kunt zien op welke zoekwoorden zij zoeken, hoe vaak je wordt vertoond en hoeveel kliks je krijgt. Google Search Console en Google Analytics heetten vroeger ook wel de Google Webmaster Tools. 

Wil je (nog) meer manieren voor gratis website bezoekers? 

Lees dan ook: Zo krijg je meer gratis bezoekers op je website

Of heb je liever een alles in één online marketing cursus?

Dan is de onlinemarketingcursus van IMU bv de cursus die jou meer leert over:

 • Het bepalen van een goede strategie
 • Hoe je hoger gaat scoren in Google
 • Hoe je een content kanon wordt
 • Hoe je meer conversies gaat maken met het zelfde aantal bezoekers op je website
 • Hoe je meer kunt verdienen aan één betalende klant door upselling
 • Hoe je een e-mailmarketing funnel bouwt die geautomatiseerd is
 • Hoe je effectief kunt adverteren zonder toren hoge kosten
 • Door de juiste sales technieken toe te passen
 • Hoe je meer kunt verdienen door affiliate marketing
 • Hoe je een eigen membersite kunt maken voor jouw klanten
 • Hoe je een community bouwt van ambassadeurs voor je merk
10 jaar IMU bv – Tornado Masterclass Actie

De beste en meest complete onlinemarketingcursus die IMU ooit heeft gemaakt.

Ter ere van hun 10-jarig jubileum, nu 197 euro

Bronnen: IMU bv

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *