Starten met affiliate marketing voor ondernemers

AFFILIATE MARKETING STARTEN VOOR JOUW BEDRIJF

Affiliate marketing starten voor jouw bedrijf om meer omzet te genereren. Je hoeft daar niet veel voor te doen, omdat andere dat voor jou doen. Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar ik leg het je zo uit. Lees gauw verder.

Waarom jij moet starten met affiliate marketing!

Affiliate marketing is de manier om extra inkomsten te genereren als jij niet veel budget hebt voor marketing. Marketing activiteiten kunnen namelijk veel geld kosten en soms kost het meer dan dat het oplevert. Affiliate marketing is daarom een mooie vorm van marketing als je niet veel budget hebt. Als jij geen resultaat krijgt dan hoef je ook niet te betalen aan een content creator.

Wat is Affiliate marketing

Affiliate marketing starten voor jouw bedrijf is een aanrader omdat het een goede manier is om extra geld te verdienen als bedrijf. Ook kun je zelf aan de slag gaan met affiliate marketing omdat jij ook een publisher kan zijn voor andere bedrijven. In deze blog gaan wij het alleen hebben dat jij een adverteerder wordt. Een adverteerder bied zijn product of dienst aan en een publisher maakt content om een commissie te verdienen.

Zo start je met affiliate marketing

Affiliate marketing gebruiken als adverteerder

Jij hebt een website en je hebt een nieuwe dienst opgestart. Je hebt de manier gevonden om efficiënt te werken en het is een super goede videocursus. Helaas heb jij nog niet de naamsbekendheid of het budget om te starten met marketing. Je kunt dan nog niet optimaal aan de slag met social mediamarketing of met Google ads. Ik raad je wel aan om ermee aan de slag te gaan, maar kies zelf wat goed bij jouw bedrijf past. Jij kan dan naar een affiliate marketingnetwerk gaan en jezelf aanmelden. Je meld je dan aan als bedrijf die zijn diensten/producten wilt promoten onder de publishers bij dat netwerk.


Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is eigenlijk een betaalde vorm van mond tot mond reclame waarvoor jij een kleine commissie betaalt. Bij affiliate marketing betaal jij pas een kleine percentage als je product/dienst ook echt word gekocht door een consument. Jouw producten worden dan gepromoot door bijvoorbeeld een blogger zoals ik en die krijg ook een kleine percentage. Je betaalt pas als iemand iets koopt en dat is een erg fijne gedachte. Het is ook goed voor jouw naamsbekendheid omdat er heel veel mensen jouw producten en diensten kunnen promoten. Starten met affiliate marketing heeft daarom ook veel voordelen.

De voordelen en nadelen van affiliate marketing

Het grootste voordeel van affiliate marketing is dat jij als bedrijf een betaalde vorm van mond tot mond reclame kan genereren. De advertentie kosten die jij normaal kwijt was kun je dan verlagen. Dit komt omdat je niet honderden euro’s hoeft te stoppen in Google Ads of social mediamarketing. Je producten en diensten moeten dan wel worden gepromoot door publishers. De affiliate netwerken zullen je hiermee helpen als jij het lastig vind.

Het grote voordeel van het starten met affiliate marketing is dat jij je echt kan focussen op je bedrijf en iets minder op je marketing. Je krijgt online ambassadeurs die waardevolle content schrijven over jouw producten en diensten.

Het nadeel van affiliate marketing starten voor jouw bedrijf kan zijn dat je concurrenten er ook op zitten en dat jij dus wel echt waarde moeten bieden aan de publishers van jouw diensten en producten. Als jouw concurrent veel betere commissies en promotiemateriaal aanbied dan moet jezelf ook aan de slag. Ik zelf zie dat niet vaak dat bedrijven elkaar gaan opjutten om maar meer commissies te geven aan de publishers. Vaak hebben concurrenten dezelfde percentages en beide goede promotiematerialen. Er is zelfs een kans dat jij geen concurrentie hebt bij één van de affiliate marketingnetwerken. Dan ben jij zelfs je concurrent een paar stappen voor omdat jij honderden mensen jouw producten en diensten kunt laten promoten. Het fijne hiervan is dat jij ze past hoeft te betalen als zij jouw een conversie geven op één van jouw producten of diensten.

Starten met affiliate marketing voor ondernemers

Voordelen van het starten met affiliate marketing

 • Je betaalt alleen als een publisher een sale voor jou maakt
 • Je hoeft niet op zoek te gaan naar publishers omdat het netwerk dat doet
 • Je krijgt een groot bereik door de publishers
 • Je naamsbekendheid word groter door de content van de publishers
 • Je krijgt meer bezoekers op je website
 • Je verkoopt meer
 • Je krijgt op langer termijn meer klanten d.m.v. affiliate marketing

Nadelen van het starten met affiliate marketing

 • Je betaalt de publisher en het netwerk een commissie
 • Soms kost het geld op bij een netwerk aan te sluiten (start fee)
 • Je hebt geen volmacht over de content die publishers maken. Je kan wel promotiemateriaal en dergelijk delen. Alleen bepalen zij wel zelf wat voor content zij maken over jouw producten en diensten.
 • Als jouw product niet veel winst oplevert heeft affiliate marketing niet veel zin omdat jij erzelf ook wat aan moet verdienen.

Is affiliate marketing wat voor jouw bedrijf?

Affiliate marketing is geen goede no cure no pay manier van branden voor jouw bedrijf. Lees de voor- en nadelen goed en kijk of het bij jouw bedrijf past. Als het niet bij je past dan kun je altijd nog verder gaan op de traditionele manier van adverteren en zo je naamsbekendheid vergroten. Affiliate marketing is een goede manier van naamsbekendheid opbouwen en om meer te verkopen. Het fijne van Affliate markting is dat je pas betaalt als jij iets verkoopt.

Als affiliate marketing wel echt wat voor jou en jouw bedrijf is dan raad ik je echt aan om je aan te sluiten bij Plug&Pay.

Affiliate marketing starten voor jouw bedrijf

Geld verdienen met affilaite marketing als particulier?

Wil je zelf liever geld verdienen met het promoten van iemand anders zijn product? Dan raad ik je aan om deze affiliate marketing cursus te bekijken. Je leert in 10 dagen hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing en je leert ook een goed artikel te schrijven of hoe je dat kunt laten doen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *