Hoe start ik een blog voor mijn website
|

Blog starten voor je onderneming

Blog starten voor je onderneming? Je krijgt tips om te starten en om het vol te houden. Feit: een blog is een SEO bom om meer klanten te bereiken.

Blog starten voor je onderneming met wordpress

Een blog is een grote SEO bom, maar hoe maak je nou een blog en welk systeem moet je gebruiken? Ik maak mijn blogs in wordpress omdat zij een open software zijn waar veel mensen plug-ins voor hebben. Een plug-in is een toegevoegde waarde die jouw blog of website kan verbeteren. Je zou het kunnen zien als een app die je download om een proces te verbeteren.

Als je een andere software heb dan raad ik je aan om in contact te komen met jouw website provider. Als je geen website hebt dan raad ik je aan om sowieso te starten met een blog via wordpress en om in de toekosmt ook een website naast je blog te hebben. We leven in een online wereld waar heel veel kansen liggen. Pak ze aan en je onderneming zal er beter van worden. Je online aanwezigheid via onder andere je blog zal meer klanten opleveren. In de volgende alinea’s ga ik behandelen waarom een blog een must have is voor elke ondernemer.

Organisch bereik door Google search

Mensen komen op jouw blog omdat zij zochten op een specifiek onderwerp, klikken daarop en lezen jouw blog. Jij hebt hier alleen maar een blog voor hoeven schrijven en maanden later komen mensen nog steeds op jouw website door die ene blog. Je investeert een uur en je kunt er jaren lang gratis klanten mee krijgen. Het is goedkoper dan elke week adverteren en succesvoller als jij de juiste SEO ”regels” volgt. SEO is namelijk de koning in Google Search. Deze blog gaat over een blog starten voor je onderneming. Mijn blog is een marketingblog waar ik marketing tips geef voor ondernemers. Jij kan dat dus ook doen in jouw branche/niche.

een blog starten voor ondernemers

Word een autoriteit in je vakgebied

Ik wil een autoriteit worden in mijn vakgebied. Ditzelfde doel moet jij ook hebben in jouw vakgebied. Als lokale ondernemer kun je een blog schrijven over je eigen jam die je hebt gemaakt in bijvoorbeeld de Hoeksche Waard. Als iemand zoekt op jam Hoeksche Waard word jij snel gevonden omdat jij bijvoorbeeld 50+ blogs hebt over jam soorten en je gelegen bent in de Hoeksche waard.

Je bereikt meer met Google als je weet hoe je een blog start voor jouw onderneming. Omdat je autoriteit wordt in jouw vakgebied en beter vindbaar word zul je nieuwe klanten aantrekken. Je creëert dus niet alleen naamsbekendheid voor je bedrijf, maar dus ook autoriteit.

Een blog is een toegevoegde waarde voor je (toekomstige) klanten

Je blog is niet alleen een SEO bom, maar kan je ook veel vragen mee beantwoorden voor klanten. Ik zelf stuur mijn klanten en kennissen naar mijn blogs als zij een vraag hebben over een onderwerp waar ik een blog over heb geschreven. Zo kost het mij minder tijd om hen te helpen en heb ik meer tijd voor mijn bedrijf. Als jij een webshop hebt kun jij een blog maken voor je producten. Als jij jurken verkoopt en mensen hebben vaak vragen over hoe het kledingstuk past kun jij daarover een blog schrijven. Uiteraard kun jij dat met elk soort product of dienst doen. Als jij reviews schrijft over jouw producten creëer je ook meer backlinks wat ook weer meer waarde heeft voor Google en zo stijg je ook weer in Google Search.

Hoe start ik een blog voor mijn website

Blog schrijven

Een blog starten voor je onderneming is dus super belangrijk om je vindbaarheid te vergoten. Uiteraard kost bloggen ook tijd, maar een blog is wel erg waardevol. Je blogt kan namelijk een jaar later nog steeds worden gevonden in Google en jij hebt daar maar één keer wat voor gedaan.

Hoe lang moet een blog zijn

Blogs vanaf 1000+ woorden worden vaak het best geïndexeerd in Google. Je kunt namelijk in een blog van 250 woorden vaak niet erg waardevol zijn of alles goed uitleggen wat een klant moet doen en waarom zij dat moeten doen. Ik raad je daarom aan om je blogs tussen de 900-1300 woorden te maken. Maak wel specifieke artikelen en ga diep in op het onderwerp. Veel ondernemers die gaan bloggen willen vaak alles in één blog zetten. Dan schrijf je eerder een boek met veel informatie over meerdere onderwerpen. Ik schrijf over een blog starten voor ondernemers. Ik heb het over WordPress, maar ik ga daar niet heel diep op in. WordPress voor je blog zou een blog artikel kunnen zijn voor mijn website in de toekomst. Tip: schrijf specifieke artikelen over onderwerpen in jouw niche.

Start met één waardevolle blog per week voor je bedrijf

Ik adviseer één waardevolle blog per week. Maak een artikel dat echt waarde levert naar de lezer van je blog. Dat probeer ik ook en ik hoop dat ik jou waarde geef door middel van mijn blog. Je mag natuurlijk meer blogs maken, maar ik plaats één blog per week en als ik er meer maak dan plan ik die in. Zo heb ik spelingsruimte als ik een keer geen tijd heb om een blog te maken. Zo blijf je elke week één blog posten en kun je doorwerken aan je onderneming. Zo kan je ook focussen op het maken van een goed artikel.

Hoe start ik een blog voor mijn onderneming

Dit moet je onthouden voor het maken van een blog:

  • 900-1200 woorden
  • Maak blogartikelen in jouw niche/vakgebied
  • Maak elk artikel over een specifiek onderwerp
  • Maak waardevolle content en wees dus echt waardevol
  • Je blog is niet één grote sales pitch
  • Maak minimaal één waardevolle blog per week

Hoe werk ik aan mijn vindbaarheid

Je vindbaarheid is naast je artikel schrijven extreem belangrijk. Je blogs kunnen super veel waarde bevatten, maar je moet wel worden gevonden. Je SEO is daarom erg belangrijk en moet je ook meer over leren. Je mag er niet van uitgaan dat je na je eerste blog al bovenaan Google Search staat. Ik raad je daarom echt het boek de online marketing tornado aan. De mannen van IMU bv delen hun 10+ jaar online marketing ervaring in één boek. Mijn blogs zijn ook aan de hand geschreven van hun kennis en ervaring over SEO. Hun eerste druk was na 2,5 week al uitverkocht. Dat waren 15.000 stuks. Dus grijp nu je kans en verbeter je online marketing en wees je concurrentie minstens één stap voor.

De online marketing tornado

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *