De beste camera voor ondernemers

De beste camera voor ondernemers

Een goede camera is erg belangrijk om goede foto’s en video’s te kunnen maken. De beste camera voor ondernemers is dan ook de Canon M50. De canon m50 is namelijk een betaalbare camera voor het maken van foto’s en video’s voor je website, podcast en/of YouTube kanaal. In deze blog lees je alle functies en het aankoopadvies dat wij jou geven over de Canon M50

De belangrijkste eigenschappen van de canon M50

De camera is erg goed voor ondernemers en content creators. Je wilt namelijk goede foto’s en video’s kunnen maken zonder dat je daarvoor veel geld wilt betalen. De Canon M50 kost namelijk maar 479 euro voor alleen de body en 599 euro met de kitlens. Straks meer over de kitlens. Allereerst wil ik jullie meer vertellen over de camera zelf.

Lichtgewicht

De Canon EOS M50 weegt nog geen 400 gram. Zo kun je hem altijd makkelijk meenemen en voelt de camera niet tot een last. Zo kun je de camera dus meenemen naar evenementen, borrels, maar uiteraard ook om de Canon M50 te gebruiken voor je reisfotografie.

Snel als bliksem

Voor het budget is de camera erg snel. De M50 kan namelijk met een snelheid van 10fps, 10 stilstaande beelden per seconde vastleggen (Single-af). Bij bewegende onderwerpen kan de camera dat maarliefst 7.4 fps (continu-af). Dit is erg handig voor de ondernemer of content creator die de camera wilt gebruiken voor bijvoorbeeld evenementen.

De beste camera voor ondernemers. De canon M50 is de camera voor ondernemers die voor een goede prijs een top camera willen kopen.

Megapixels & Sensor

De 24.1 megapixels APS-C CMOS sensor maakt de canon M50 een goede camera voor ondernemers, Content Creators, Fotografen en filmmakers. De sensor is niet een fullframe sensor. Dit heeft zijn eigen voor en nadelen. Al je foto’s en video’s worden hierdoor 1.6x ingezoomd. Dit kan een nadeel zijn, maar gelukkig maakt canon hun EF-M lenzen zo dat je er eigenlijk geen last van heb in vergelijking tot hun EF lenzen voor hun fullframe dslr’s. De kitlens 15-45 mm word dan een 24-70 mm lens die je in veel situaties kunt gebruiken. Product-, landschap- en evenementenfotografie is de camera erg handig voor en zo dus ook een echte allrounder lens.

De grotere broers van de Canon M50 zijn ook syteemcamera’s en hebben wel de sterke 35mm fullframe sensor. Dit zijn namelijk de Canon R en de Canon RP.

Het formaat

Zoals ik al eerder zei is de canon M50 niet de allergrootste camera. Het voordeel hiervan is dat hij makkelijk mee te nemen is en niet zo opvalt als een spiegelreflexcamera (dslr). Het nadeel hiervan is dat de camera klein kan zijn als je grote handen hebt. Ik zelf heb gemiddelde mannenhanden en ik kan een hele dag pijnvrij omgaan met de camera. Had ik hem liever groter gehad? Ja, natuurlijk dan zouden de knopjes en andere functies net iets makkelijker zijn om aan te klikken. Het touchscreen vind ik persoonlijk dan ook erg prettig om bijvoorbeeld de instellingen aan te passen. Ook is de touchscreen erg handig voor beginnende fotografen en filmmakers die het lastig vinden om maar één draaiwiel te gebruiken.

Verschillende modi voor elk type gebruiker

Voor de beginnende fotograaf is er een volledige automatische modus. Één druk op de knop en je hebt een foto gemaakt. Als beginnende fotograaf raad ik je wel aan om de basis van fotografie te leren. De automatische modus op de Canon M50 is zeker erg goed, maar je kunt er veel meer uit halen dan alleen de automatische modus te gebruiken. Zelf vind ik het fijn om de sluitertijd, diafragma en ISO in te stellen omdat ik dan alles kan instellen zoals ik dat wil. Dit doe ik vaak als ik er de tijd voor neem. Als je snel foto’s wilt maken heb je de Av functie, dit is de functie waarmee je het diafragma kan veranderen en de rest doet de camera dan zelf. Ook is de Tv functie erg fijn. Zo kan ik de snelheid instellen waarop ik de foto wil maken.

De verschillende modi biedt wat voor de beginnende en de gevorderde fotografen en filmmakers. Jij als ondernemer kan dus gemakkelijk de Canon M50 gebruiken als je nog een beginner bent. Daarom vind ik dit ook de beste camera voor ondernemers en content creators.

Vastgoed fotografie product fotografie voor ondernemers

4k 24 en 30 fps

Dit kleine betaalbare monster kun je ook gebruiken voor 4K video. Het is helaas niet ideaal voor vloggen omdat de cropfactor 2.5x is in plaats van 1.6x. Ook is de dual pixel autofocus helaas ook niet beschikbaar in 4K. Gelukkig kun je wel full hd (1080p) 24, 30 en 60 fps filmen. Full hd is meer dan genoeg kwaliteit. Ook is de dual pixel autofocus erg goed in 1080p. Het is de beste focus voor bijvoorbeeld vloggers omdat de camera je volgt. Dit kan je goed zien op het flipschermpje. Die kan je namelijk naar je toe draaien. Altijd handig als je de achtergrond van je filmpje wilt zien en dus ook jezelf.

Microfoonaansluiting

De 3.5 mm microfoonaansluiting is ideaal voor het maken van video’s. Je kan namelijk elke microfoon met een 3,5 mm jack koppelen aan de camera. Dit is wel een vereiste want geen één camera heeft standaard al een top kwaliteit uit de doos. Mijn aanrader zou de Rode videomicro zijn. Hij kost nog geen 60 euro en heeft een erg goede kwaliteit. Daarnaast heeft de rode videomicro geen batterijen nodig. Zo lang jij je accu’s voor je Canon M50 meeneemt zit je goed.

processor

De digic-8 beelprocessor maakt de canon M50 sterker voor ruis bij fotografie en video-opname in minder goed licht. Ook zijn de kleuren vanuit de camera erg goed. Daar staat Canon namelijk bekend om. Je hoeft niet perse op c-log te filmen om later weer veel te editten. Dat zou ik jou als beginner namelijk niet aanraadden.

Accu

De accu kan 235 foto’s maken. Ik raad je wel de eco-stand aan want dan kan je maar liefst 370 foto’s maken. Daarnaast raad ik je altijd aan om extra LP-E12 batterijen te kopen. Ik zelf heb er drie en ik kom nooit in problemen als ik een dag op stap ga met de Canon EOS M50. Één accu duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten om volledig te worden opgeladen. Zo kan je altijd nog een accu opladen als je ergens gaat lunchen.

Canon M50 voor ondernemers en content creators

Elektronische zoeker

De elektronische zoeker (de 2.36 miljoen rijke OLED elektronische zoeker) op de Canon M50 is ideaal voor beginners. Je ziet namelijk als jij je diafragma verandert het beeld veranderen door je zoeker en op je scherm. Met een spiegelreflex kun je dat alleen op het scherm zien. Wanneer ik focus op een bepaald punt wil ik graag mijn oog op de zoeker houden zodat ik volledig gefocust kan zijn om de ideale foto te maken.

Digitale beeldstabilisatie

Het is helaas geen IBIS, maar het werkt erg goed. De camera berekent jouw beweging en maakt dat stabieler door een stuk van de sensor te gebruiken. Als het ware ontstaat er een uitsnede van het te veel bewogen beeld. Zo blijven jouw foto’s en video’s stabieler.

Het menu

Het menu biedt een speciaal menu aan voor beginners. Zo leert Canon jouw de basis al wanneer je de camera net opstart en gaat gebruiken. Wanneer jij je goed genoeg voelt kun je de instellingen veranderen naar de normale instellingen die je wellicht gewend bent.

Conclusie: DE BESTE CAMERA VOOR ONDERNEMERS

De Canon M50 is dé camera voor ondernemers die een goede kwaliteit camera willen voor een niet al te hoog budget. De camera heeft genoeg snufjes om foto’s voor op jouw website en social media te maken. Daarnaast is de camera geschikt voor ondernemers die video’s willen maken. De Canon EOS M50 is daarom de camera voor ondernemers, content creators, fotografen en videomakers.


Canon M50 bekijken + reviews

Wil jij op de hoogte blijven wanneer wij een nieuwe blog posten? Dus nog meer gratis waardevolle content ontvangen? Klik dan hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *