De beste podcast microfoon

De beste podcast microfoon: de Boya BY-M1000

De beste podcast microfoon is de Boya BY-M1000. De microfoon is goed voor podcasters omdat je verschillende soorten opnamepatronen hebt. Zo kun jij alleen focussen op jouw stem of de microfoon op het midden van een tafel zetten en meerdere stemmen tegelijk opnemen.

De Boya BY-M1000 is een grootmembraan condensator microfoon. Zo kun je dus je stem, maar ook instrumenten professioneel opnemen. De microfoon is dus ook goed voor zangers, podcasters, YouTubers, field-recorders en voor studio opnames. Ook heeft hij drie verschillende opnamepatronen. Ik heb al eerder een blog starten met een podcast geschreven. In die blog vind je meer informatie hoe jij goed van start kunt gaan met bloggen.

De boya BY-M1000 review

Opname Patronen

De Boya BY-M1000 heeft alle drie de functies. Daarom vind ik deze microfoon één van de beste microfoons die er zijn. Je kunt er veel meer mee dan alleen jouw stem opnemen. Ik leg de type opnamepatronen kort voor je uit zodat jij weet waarvoor je ze kunt gebruiken of welke functie zij hebben.

Omnidirectionele

Deze soort type microfoons staan bekend om hun zuivere opnames. Jouw stem vervormt dus niet en zo heb jij een goede kwaliteit audio. Ook heb je minder last van windlawaai en ploffen tijdens jouw opnames. Wel zo lekker als je buiten een podcast of video wilt opnemen. Ook zijn dit type microfoons gevoelig voor audio opnamen van verschillende kanten. Zo kun je met twee of meer personen één microfoon gebruiken. Deze opnametype raad ik je aan als je meer dan twee personen bent. Als je met twee personen bent dan raad ik je de bidirectionele opname functie aan.

Bidirectionele

Deze type microfoons zijn gevoelig van de voor- en achterkant. De zijkanten zijn dan minder gevoelig voor geluiden. Deze opnametype is goed als je recht tegenover elkaar zit. Deze functie zal je waarschijnlijk vaak gebruiken bij het maken van je podcast. 

Unidirectionele

Dit is het tegengestelde van de omnidirectionele microfoon opname. Hier is de opname aan één kant gevoeliger. Dit zou goed zijn als je in je eentje een podcast opneemt.

professionele podcast microfoon

Pop-filter

De meegeleverde pop-filter is erg goed. De harde spraakklanken zoals de p en de s worden erg goed uitgefilterd. Ook worden bijgeluiden goed de kop ingedrukt. De p en de s worden dan niet zo extreem hard en dat is fijn voor de luisteraar.

Shockmount

De shockmount voorkomt dat tijdens de opname trillingen ook worden opgenomen. Als jij je voet tegen de tafel aanstoot zorgt de microfoon en de pop-filter dat je het geluid niet goed hoort en de shockmount dat er geen trilling wordt opgenomen. 

Kantelbare bracket

De Boya BY-M1000 heeft een kantelbare bracket. Dit houdt in dat jij de microfoon ook op een statief past. Zo kun jij de microfoon op elk gewenste plek neerzetten.

De kwaliteit van de Boya BY-M1000 

De behuizing van de BY-M1000 is van metaal. Zo heb jij een betrouwbare en duurzame microfoon waarmee jij veel opnames mee kunt maken. 

Podcast microfoon voor beginners

Zit er een nadeel aan de Boya BY-M1000?

Ja, maar dat is er wel maar één. Het is namelijk niet een usb microfoon. Hij heeft namelijk een XLR aansluiting, maar die kabel is wel meegeleverd. Ik raad je dan aan om een XlR naar USB adapter mee te bestellen. Zo kun jij de microfoon in jouw laptop of computer stoppen.

De Boya BY-M1000 is de beste podcast microfoon als jij een professionele microfoon wilt voor jouw podcast. Het is een all-rounder voor verschillende soorten audio platformen.

Alternatief voor onderweg

De Sony ICD-PX240 voice recorder is een klein apparaat die jij overal naar toe kunt meenemen. Zo kun jij ook je podcast overal opnemen zonder dat jij een laptop mee hoeft te nemen. Ook kun je daar een lavalier microfoon bij kopen om de best mogelijke kwaliteit te behalen. Ik raad je dan de Boya BY-M1DM duo lavalier aan. Zo kun jij ook twee stemmen tegelijkertijd opnemen. 

Audio > Video

Onthoudt goed dat audio belangrijker is dan video. Als jij ook YouTube video’s wilt maken is een goede microfoon belangrijk. Mensen vinden het niet erg om naar goede audio te luisteren als de kwaliteit van de video slecht is. Een goede microfoon is dus belangrijker dan een goede camera.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *