de nadelen van affiliate marketing

Dé nadelen van affiliate marketing

De nadelen van affiliate marketing worden niet vaak besproken. Het gaat altijd om de voordelen en hoe jij financieel vrij kunt worden. heeft affiliate marketing nadelen? Korte antwoord JA. In dit blog deel ik je de nadelen van affiliate marketing en hoe je ermee om kunt gaan.

Dé nadelen van affiliate marketing

Affiliate marketing kent ook veel voordelen.Je moet wel weten waar je aan begint. Daarom heb ik dit artikel geschreven. De nadelen die ik in dit artikel behandel zijn gebaseerd en gericht op publishers (de promotors van affiliate producten). Als bedrijf heb je niet heel veel nadelen en heb je juist meer voordelen.

Lees ook: Affiliate marketing starten voor jouw bedrijf

Hier komen de nadelen van affiliate marketing voor publishers.

Starten met affiliate marketing kan eenzaam zijn

Als je vrienden gaan gamen, ga jij werken aan je website. Als zij gaan stappen blijf je toch thuis om blog ideeën op te doen. Het kan dus een eenzaam traject zijn waar veel uren in gaat zitten. Het is belangrijk dat je het onderwerp/niche van jouw website leuk en interessant vindt. Uiteraard kan je ook een influencer zijn op een social-mediakanaal  of een YouTube kanaal starten. Hoe dan ook het gaat je tijd kosten als je het zelf gaat doen of (veel) geld als je het (deels) gaat uitbesteden. 

Je kunt uiteraard een blog of YouTube kanaal starten met een vriend(in) of familielid. Zo kun je het minder eenzaam maken en met zijn tweeën sta je sterker.

nadelen die affiliate marketeers hebben

10K per maand met affiliate marketing is iets voor het lange termijn

Kan je 10K per maand verdienen met affiliate marketing? Ja, kijk maar naar Jacko met zijn AMR methode. Hij leert je alles in zijn cursus over affiliate marketing. Het meest waardevolle voor mij is het forum. Je hebt een hoop mensen die hun kennis met jou delen. Sommige van hen zijn net als Jacko open over hun omzet en winst. 

Je verdiend niet zomaar 10K per maand. Sommige mensen verdienen hun eerste commissie in hun eerste week en andere pas na meer dan een jaar. Een jaar lang elke week een blog schrijven zonder dat je er ook maar een euro aan verdiend, kan een nadeel zijn van affiliate marketing. 

Video’s of artikelen maken kost veel tijd 

Een blog maken en optimaliseren kost je zo 3 uur de tijd. Je doet een zoekwoordenonderzoek, het schrijven van een tekst en je optimaliseert het voor Google. Het maken van een video kost je misschien nog meer tijd. Het filmen, editen, renderen en uploaden kost je ook veel avonduurtjes. 

Blijf gemotiveerd

Het kan dus voorkomen dat je geen zin hebt om een video of artikel te maken. Het is dan ook belangrijk om wel door te gaan en aan de slag te gaan met jouw affiliate marketing business. Ik werk zelf weken vooruit. Zo kan ik in een drukke periode mij focussen op andere dingen dan mijn blog. Ook kun je op een goede dag juist meerdere teksten schrijven en/of video’s filmen.

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing

Hoger komen in Google kost tijd

Je krijgt niet gelijk honderden bezoekers per dag. Het proces om hoger te scoren in Google is een lange termijn spel. Natuurlijk kun je door goed onderzoek naar zoekwoorden kijken waar de kansen liggen in jouw niche. SEO is een belangrijk onderdeel van je affiliate business als je op organische groei wilt focussen. Het is belangrijk dat je een goede tekstschrijver inhuurt of zelf de technishe kennis op doet. Je investeert je tijd of je geld. Er is geen makkelijke manier om succesvol te worden, want anders zou iedereen het zijn toch? 

Denk lange termijn en investeer je tijd of je geld in het bouwen van een blog of YouTube kanaal. Uiteraard kun je ook op andere manieren groeien, maar dit zijn de twee waar veel mensen voor kiezen. 

Waarom duurt het dan zo lang om hoger te komen in Google? 

Google gaat door je website heen met robotjes om je content te indexeren. Als nieuwe website moet je (minimaal) de eerste drie maanden niet kijken naar je statistieken. Google verwerkt namelijk je content vaak binnen drie maanden. 

Lange termijn denken en een goed zoekwoorden onderzoek uitvoeren zijn de twee belangrijkste punten als je het aan mij zou vragen. Uiteraard heb je altijd uitzonderingen op de regel. Als je een nieuwe niche kiest waar niet veel concurrentie is kun je eerder gaan scoren. 

de nadelen van affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is niet gegarandeerd

Als jij een commissie scoort, dan kan het zijn dat de klant de order cancelled, en krijg jij je commissie niet. Het is belangrijk dat je wel gemotiveerd blijft als dat gebeurd. Ik heb het zelf nog niet gehad, maar de kans bestaat er wel. 

Ik raad je aan om producten en diensten te promoten die jezelf of iemand uit jouw kring hebt gebruikt. Je moet weten dat het bedrijf achter het product wel echt doet wat hij of zij zegt. Als zij veel beloven, en het niet waar maken kan jij fluiten naar je geld. Geld verdienen met affiliate marketing is niet zeker, maar je kan de kans wel verkleinen. 

Hoeveel bezoekers heb ik nodig om een commissie te scoren?

Dit verschilt erg per blog en per niche. Mijn blog is echt voor de fun en omdat ik zelf een online marketeer ben die jou en andere bezoekers wilt helpen. Ik heb sinds mei 220 uniek bezoekers gehad en vier commissies gekregen. Gemiddeld hebben 1 op de 55 mensen op een affiliate link geklikt en een product of dienst gekocht. De conversie is dan net geen 2% en is een ‘’gezonde’’ conversie ratio. Je snapt wel dat je veel bezoekers moet krijgen om die 10K per maand te verdienen. 

Veel mensen stoppen na drie maanden met bloggen omdat ze nog niks hebben verdiend. Affiliate marketing is echt een lange termijn side hustle als je veel wilt verdienen. Het lange termijn is een nadeel van affiliate marketing, maar het kan jouw voordeel zijn. Als jij de uren in jouw blog of YouTube kanaal stopt is succes onvermijdelijk, mits je het volhoud. Motivatie is erg belangrijk. Kies dus een goede niche uit die bij jou past. Ga niet zelf bloggen over fitness als je er geen interesse en verstand van hebt. Kies een niche die jij leuk vind en het geld volgt van zelf. 

De vraag die ik aan mensen stel is als volgt: ‘’Over welk onderwerp zou je bloggen als je er geen geld mee zou kunnen verdienen?’’ 

Het antwoord op die vraag is de niche die je moet kiezen voor jouw affiliate business. 

Je hebt geen vast inkomen

Je werkt niet voor een baas die je betaalt voor je 9-5 baan. Je hebt geen zekerheid met affiliate marketing en voor sommige is dat het grootste nadeel. Zekerheid heb je alleen bij een baas (tot een bepaalde hoogte). 

Je hebt wel terugkerende inkomsten bij sommige affiliate producten. Vaak is dit een abonnement op een bepaalde dienst. 

Zo las ik in het forum van de Affiliate marketing revolutie dat iemand in één maand 1000+ euro verdiende en de maand daarna 350 euro. Je hebt geen zekerheid op een stabiel inkomen als je losse producten gaat promoten. Je kunt je kansen wel vergroten als je bovenaan in de zoekresultaten sta. De nummer één krijgt de meeste kliks. Als jij goede SEO hebt kun je dus veel geld verdienen. 

Wat doe je precies?

Uitleggen wat affiliate marketing is kan lastig zijn. Niet veel mensen zijn bekend met affiliate marketing en zijn vaak erg sceptisch over het verdienmodel. 

Maar wees gerust! Je wordt niet zomaar full-time affiliate marketeer. Je moet eerst investeren om er iets mee te gaan verdienen. Tot die tijd kun je gewoon zeggen dat je blogt over onderwerp X omdat je het leuk vind. Je vindt het namelijk leuk toch? 

Doe normaal, dan ben je al gek genoeg

Je kan toch ook gewoon ‘’normaal’’ werk doen. Ja goede vraag. Als ik kijk naar Jacko van AMR heeft hij meer vrije tijd en plezier in zijn werk dan 80% van de mensen die een 9-5 baan hebben. Ik zeg niet dat hij niet hard werkt of dat hij heel de dag kan ‘’chillen’’, maar hij heeft wel de vrijheid waar hij tien jaar geleden alleen nog over droomde. Disclaimer: ik kan Jacko niet persoonlijk, maar ik geloof wel in zijn AMR cursus. Zo volg ik zijn podcast en YouTube kanaal.

Wil jij met gelijkgestemde mensen werken aan jouw affiliate marketing business, dan raad ik je aan om de cursus te kopen. Als je nu nog durft om te beginnen met affiliate marketing. 

Klik op de onderstaande knop om mee informatie te lezen over de cursus. Zo kun je kijken of Jacko als coach en de AMR methode bij jou past. 

Bronnen: Internet Success Gids, WritGo en KvK

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *