GIDS: FILMEN MET JE SMARTPHONE VOOR YOUTUBE

Gids: Filmen met je smartphone voor YouTube

Wil je filmen met je smartphone voor YouTube? Dan is dit de gids die je vanaf a tot z naast je moet houden! 

Wil je liever een video kijken dan dit artikel lezen? 

Klik dan op de onderstaande video om de YouTube Masterclass te volgen. In de video wordt alles je in details besproken. Ook laten ze zien hoe jij jouw video kan bewerken met alleen je telefoon. 

Heb je liever een beknopte samenvatting? Lees dan dit artikel. 

Tip 1: Zoek een goede ruimte om in te filmen

Het is belangrijk dat je goed ziet hoe de achtergrond eruit ziet van jouw video. Dit kun je goed testen door in selfie-mode door je ruimte heen te lopen. Zo kun je zien of de ruimte niet te druk is, en of jij jezelf goed kunt belichten. In een donkere ruimte ben je niet goed zichtbaar en een beetje creepy. Als je horror verhalen gaat vertellen, dan raad ik je het zeker aan. Als jij gaat filmen voor jouw bedrijf of hobby, dan raad ik je een niet al te drukke ruimte aan. 

Tip 2: Klaarzetten van je telefoon om te filmen en eventuele accessoires

Het is belangrijk dat de je alle spullen klaar zet om te gaan filmen. Zo hoef je later niet telkens weg omdat je iets bent vergeten. Ik raad je aan om te investeren in je licht, audio en in een tripod. Door deze drie kun jouw video nog beter worden, dan dat je alleen je smartphone gaat gebruiken. Zorg er ook voor dat de batterij van je telefoon (bijna) vol is.

Tip 3: Zet je smartphone stevig vast

Het is belangrijk dat je smartphone niet beweegt tijdens het filmen. Mensen ervaren het als niet prettig als zij constant bewegend beeld zien. De kwaliteit van je video gaat dan naar beneden. Ik adviseer je om de camera achterop je telefoon te gebruiken. Zo heb je een betere kwaliteit en ben je niet afgeleid om naar jezelf te kijken. Voordat je gaat filmen moet je uiteraard wel eerst even testen of je video er goed uit ziet. Dat jij goed te zien bent in een niet te drukke ruimte en dat de audio luid en duidelijk is. Tip: Kijk in de lens!

Tip 4: Stel de video instellingen in

1080p is goed, maar 4K is beter. Film je video in 30fps zodat je een vloeiende video hebt. Ga je meer actie gerelateerde content filmen kies dan voor 60fps. 

Tip 5: Deel waardevolle content

Doe goed onderzoek naar het onderwerp waarover je gaat praten. Zo kom je makkelijker uit je woorden en weet je waar je het over hebt. Als ondernemer heb je veel ervaring en kennis van jouw niche. Gebruik dat en zorg ervoor dat het waardevol is voor de lezer. 

Tip 6: Maak je video aantrekkelijk voordat iemand er op klikt

Een titel is belangrijk omdat het mensen moet aanmoedigen om jouw video te gaan bekijken. In de titel gebruik je de zoekwoorden/onderwerp waar je over spreekt in de video. Het is belangrijk dat je niet heel erg overdrijft in je titel en tumbnail want anders klikken mensen snel weg. In de thumbnail is het belangrijk dat je emotie en/of een belofte laat zien. Zoals een slecht belichte achtergrond naar een goed belichte video. Het moet de potentiële kijker verleiden om op jouw video te klikken.

Tip 7: Upload en optimaliseer je video

Upload je video als unlisted omdat je nog meer moet doen om je video te optimaliseren. Voeg je titel en beschrijving toe voor de video. Je kunt ook een kant en klare beschrijving kiezen die je al eerder hebt gemaakt of die je vaker gebruikt. Dan hoef je niet elke keer dezelfde teksten te schrijven en hoef je maar een beetje aan te passen. Upload nu je video en laat het uploaden. 

Daarna moet je naar de app van YT creator studio gaan. Daar kan jij je video verder optimaliseren. 

In de YouTube studio app kun jij je thumbnail uploaden en tags gebruiken. Ook kun je jouw video toevoegen aan een playlist. 

Nu kun je jouw video publiceren en je video staat online!

Lees ook: 

Starten met YouTube als ondernemer, 5 tips om meer kijkers te krijgen op YouTube & Complete gids over zakelijk vloggen 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *