Gratis blog maken
|

Gratis blog maken? Jouw vragen beantwoordt!

Een gratis blog maken heb je sneller gedaan dan gedacht. Je hebt wel een onderwerp, naam en een betaalde of gratis blog platform nodig. Je kan dus een gratis blog maken, en in dit blog lees je er alles over! Jouw vragen worden beantwoordt in dit artikel. 

In dit artikel behandel ik de drie manieren waarop je een gratis blog kunt starten. Je hebt namelijk verschillende blog platformen waarop je een blog kunt starten. Je kan ook op een platform als LinkedIn artikelen schrijven en delen met jouw netwerk. En als derde manier waarop je gratis een blog kunt starten is op een gratis blog website te maken zoals WordPress bijvoorbeeld. 

In dit artikel worden de meest gestelde vragen beantwoord over een gratis blog maken. Hier komen de vragen:

Gratis blog maken met jouwweb

Gratis blog maken zonder reclame?

Je kunt een gratis blog maken zonder reclame, maar dan kom je snel uit op een platform als blogger.com, LinkedIn of Medium. Alleen heb je dan geen website. Je kunt dus een gratis blog maken zonder reclame, alleen ik zou het zelf eerder doen op een gratis website. Een betaalde website is natuurlijk altijd beter.  

Gratis blog maken met een eigen domeinnaam? 

Dit gaat helaas niet. Hiervoor moet je echt geld investeren in een domeinnaam en hosting. Dit kan al vanaf 40 euro per jaar, maar dan moet je wel een website (laten) bouwen. Dit kan wel gratis, maar kost je een hoop tijd. Een gratis blog maken met een eigen domeinnaam kan dus niet. Je kunt vaak wel naam.domeinnaam.nl kiezen. Je ziet dan wel het platform waarop jij blogt in de domeinnaam staan.

Gratis blog maken en geld verdienen

Gratis blog maken en geld verdienen? 

Ja je kan een gratis blog maken en geld verdienen! Je kunt dan alleen niet Google Ads op je website hun werk laten doen. Je kunt wel affiliate marketing toepassen op jouw website toepassen. Je kunt dus een gratis blog maken en geld verdienen!

Lees meer over affiliate marketing:  Affiliate marketing tips

Kan ik zelf gratis een blog maken?

Natuurlijk kan jijzelf een gratis blog maken! Zo kun je verschillende gratis blog platformen gebruiken waarop je een gratis blog kunt maken. Zo kun je een gratis blog website maken op WordPress, Jouwweb en op Wix. 

Gratis blog maken wordpress?

Gratis blog maken wordpress?

Je kunt een gratis blog maken op WordPress. Dit is een gratis versie van WordPress. Je hoeft dus geen hosting of domeinnaam aan te schaffen. Het fijne aan WordPress is dat je altijd kunt upgraden naar een eigen WordPress website. Het is makkelijk te gebruiken door een thema te kiezen en te beginnen met bloggen. Je hebt veel gratis thema’s op WordPress die je kunt gebruiken. Je kunt dus zeker een gratis blog maken op WordPress alleen heb je wel advertenties, weinig opties en je bent niet de eigenaar van je blog. WordPress mag dus zomaar jouw blog verwijderen. 

Gratis blog maken

Gratis blog maken Jouwweb?

Jouwweb heeft een gratis versie om een blog op te maken. De websitebouwer is ook heel makkelijk om te gebruiken. Je hebt wel een beetje reclame, maar dat staat alleen in de footer van de website. Je hebt geen technische kennis nodig om de website te maken en je hebt best veel creatieve vrijheid, alleen heb je ook geen gratis domeinnaam voor jouw blog. Een eigen website is nog steeds het beste alleen kost het je wel tijd en/of geld. 

Gratis blog maken Wix?

Gratis blog maken Wix?

Dit heb ik zelf jaren geleden ook gedaan en het is best fijn. Je hebt veel creatieve vrijheid en je hebt veel templates die gratis zijn. Ook templates die speciaal gemaakt zijn om een gratis blog website te maken. Je kunt een gratis blog maken op wix, maar je hebt ook weer een paar nadelen. Je hebt weer geen eigen domeinnaam, en het duurt wat langer om een website te maken dan op bijvoorbeeld WordPress.

Gratis blog maken: Wel of juist niet doen?

Als je echt geen budget hebt, maar je wilt graag bloggen, dan raad ik persoonlijk WordPress aan. Je kunt eenvoudig een gratis blog maken op WordPress en je kunt altijd een upgraden naar een eigen gehoste WordPress website.

Als je wel budget hebt, dan raad ik je aan om een blog website te (laten) maken. Je kunt dit zelf doen via met verschillende tools, alleen kost dit wel veel tijd als je het nog nooit hebt gedaan. Je kunt uiteraard YouTube tutorials kijken zoals deze: 

Ook is bloggen alleen niet genoeg. Je moet ook de basis van zoekmachine optimalisatie leren. Zo kun jij met jouw blogs hoger scoren in Google, en lezers op jouw blog krijgen. 

Wil jij meer leren over hoe jij hoger kunt scoren in Google? Download dan mijn gratis E-book. 

scoren met seo lek media


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *