hoe werk Yoast SEO in wordpress
| |

Hoe werkt Yoast Seo in wordpress

SEO is belangrijk voor de vindbaarheid in Google. Je hebt gehoord dat de Yoast SEO daar goed voor is. Maar nu vraag jij je af hoe werkt Yoast SEO in WordPress? In deze blog leggen wij je het uit.

Onderzoek naar zoekwoorden

Voordat je kunt beginnen met de tekst moet je wel eerst een goede zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Het is belangrijk dat er ook naar jouw zoekwoorden worden gezocht. Het zoekwoordenonderzoek is de basis van de online vindbaarheid. De beste teksten compenseren niet slecht gekozen zoekwoorden. Neem de tijd en doe goed onderzoek naar zoekwoorden. Zo kun je Ubbersuggest en KWFinder gebruiken om tot content ideeën te komen. Zelf vind ik Ask The Public ook een goede website.

Focus keyphrase

Hier vul jij de titel in van jouw pagina of blogbericht. De titel is belangrijk omdat dat een H1 kop is. Een H1 kop is belangrijk voor de indexering in Google Search. Daarna komen de H2 en H3 koppen. Goede en sterke koppen die passen bij jouw gekozen zoekwoorden zijn dus erg belangrijk voor jouw vindbaarheid in Google. 

Meta omschrijving

De meta omschrijving is de samenvatting van jouw pagina of blogbericht. Mensen zien in Google eerst de H1 kop en daarna de meta omschrijving. Dit word ook wel de snippet genoemd. 

De snippet moet de zoeker uitnodigen om naar jouw website te gaan. Denk hier dus goed over na. De snippet van jouw pagina is het online visitekaartje en die moet duidelijk en uitnodigend zijn. 

Yoast SEO plug-in voor wordpress uitgelegd

Yoast SEO Analyse

De Yoast SEO Analyse geeft jouw tips/aanbevelingen hoe jij de SEO op jouw pagina kunt verbeteren. De plug-in meet de volgende onderdelen en geeft daar feedback op:

  • De H1 van je pagina
  • De koppen van je pagina
  • De content die je geschreven hebt
  • DE URL van je pagina
  • De meta omschrijving

Yoast SEO geeft feedback met een knipperlichten systeem. Met de kleuren groen, oranje of rood geeft hij aan of je goed bezig bent. Ook geeft hij je feedback als je oranje of rood hebt en wat je dan moet veranderen om een groen bolletje te scoren. 

Let wel goed op dat jij je niet focust op groene bolletjes. Google vindt het belangrijk dat de content waarde levert en dat de tekst fijn is om te lezen. Schrijf je artikelen en pagina’s dus voor jouw ideale klant, niet voor Google. Als jij waardevolle content maakt dan beloont Google je vanzelf. 

Alleen aan Yoast SEO heb je niet genoeg. Daarom heb ik een gratis e-book geschreven zodat jij de basiskennis opdoet van SEO. Ook krijg jij een checklist die je naast elke pagina of artikel kunt houden om zo goed mogelijk gevonden te worden in Google.

Ik hoop dat je een duidelijk antwoord hebt gekregen op de vraag: Hoe werkt Yoast SEO in WordPress? Als jij nog meer vragen hebt dan kun je die stellen door of te reageren onder deze blog of een mail sturen via het contactformulier op de website.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *