Opvallen in de zoekresultaten (5 tips)
|

Opvallen in de zoekresultaten (5 tips)

Opvallen in de zoekresultaten is bijna net zo belangrijk als op nummer 1 scoren. 35% van de zoekers in Google klikken op het eerste resultaat. Je hoeft dus niet per se op nummer één te staan om op te vallen in de zoekresultaten van Google. Een goede tweede positie krijgt ook bijna 20% kliks. 

5 tips om meer op te vallen in de zoekresultaten van Google

Duidelijke SEO-titel (keyphrase)

Een duidelijke kop is erg belangrijk. De zoeker in Google wilt een zo passend mogelijke oplossing voor zijn probleem of antwoord op zijn vraag. Google indexeert onder andere de titel ook wel key phrase genoemd van jouw pagina. Een duidelijke titel is dus erg belangrijk om op te vallen en om hoger te scoren in Google.

Het is belangrijk dat je zoekwoord vooraan in de titel staat. Nog belangrijker is dat heel je titell je zoekwoorden zijn. Zoekwoorden zijn de woorden waarin je de focus legt voor een webpagina zoals een blog. Hoe specifieker je zoekwoord, hoe minder concurrentie je hebt. Let er wel goed op dat er wel naar het zoekwoord wordt gezocht. Als je bovenaan in Google staat, dan wil je wel graag bezoekers krijgen toch? 

Krachtige meta beschrijving

Waar kan ik de meta beschrijving vinden? Als je een WordPress website hebt, dan raad ik je aan om Yoast SEO te downloaden. 

Lees ook: Hoe werkt Yoast SEO in WordPress?

Bij Yoast SEO kan je de SEO-titel en een meta beschrijving maken/opstellen. De meta beschrijving is het stukje tekst dat je ziet onder de SEO-titel van een zoekresultaat. Je kunt meer opvallen in de Meta beschrijving om sterren en emoji’s te gebruiken. Bij je titel kan je bijvoorbeeld aangeven hoe veel tips je gaat geven over een bepaald onderwerp. 

5 tips om meer op te vallen in de zoekresultaten

Zorg voor meer autoriteit (Backlinks) 

Wil je meer opvallen in de zoekresultaten? Dan is het belangrijk dat je gaat scoren. Je valt alleen op in Google als je op de eerste pagina staat. Heel misschien heb je geluk als je regelmatig kliks krijgt als je op de tweede pagina staat. Dan houdt het ook wel op. 

De eerste posities zijn dus erg belangrijk. De hero positie = de positie waarbij je een rich-snippet hebt. Een rich-snippet is een nummer één positie in Google waarbij je een korte inhoudsopgave bij/in je bericht hebt staan. Je valt zo dus erg goed op. Dat is in mijn mening de plek waar je moet zijn om zo veel mogelijk op te vallen in de zoekresultaten.

Voordat je bovenaan in Google staat is de kans groot dat je eerst wat autoriteit moet krijgen. Ik hoor zelden van websites dat zij op meerdere zoekwoorden een top 3 positie bemachtigen zonder backlinks naar hun website. Google associeert backlinks met meer autoriteit. Uiteraard moeten de links van goede kwaliteit zijn en de overig on- en off- page seo-technieken goed zijn. 

Hoger komen in Google is dus erg belangrijk als je meer bezoekers en meer omzet wilt draaien. Lek Media heeft een gratis e-book om jouw Google posities te verbeteren. Het E-book heet scoren met SEO.

scoren met seo lek media

Koop je nummer één positie om nóg meer op te vallen in de zoekresultaten

Je kunt jouw nummer één positie kopen in de advertentieruimte van Google. Als je deze strategie wilt volgen wil ik je het volgende advies geven. 

  1. Doe goed onderzoek naar jouw ideale klant
  2. Gebruik langere zoekwoorden (long-tail SEO). Die zijn vaak ook goedkoper dan algemene zoekwoorden zoals marketingbureau. 
  3. Koop zoekwoorden die aangeeft dat mensen bereid zijn om een product of dienst te kopen. Zoekwoord zoals: ‘’Roze hardloopschoenen dames kopen’’ is een goed voorbeeld. 
  4. Test met verschillende soorten zoekwoorden. A/B testen is belangrijk. Zo kun je elke keer een woord veranderen en kijken wat er gebeurd met de CRO (doorklik-ratio).

SEO rijke webpagina’s om hoger te komen in Google

Wil je opvallen in de zoekresultaten? Schrijf dan hoogwaardige artikelen. Artikelen zijn een SEO bom voor jouw naamsbekendheid en dus ook om op te vallen in Google. Je kunt artikelen schrijven die heel erg gericht zijn op specifieke zoekwoorden. Door goede blogs te schrijven kun je ook meer autoriteit krijgen en hoger komen in Google. Zo kun jij door een goede contentmarketingstrategie ook opvallen in de Google Search resultaten. Als je Scoren met SEO download dan krijg je een simpele stappenplan die je kunt volgen. 

Conclusie: opvallen in de zoekresultaten

Om meer op te vallen in de zoekresultaten is het belangrijk dat je hoog scoort in Google. De eerste drie posities krijgen de meeste bezoekers. De andere resultaten krijgen veel minder bezoekers.

Je hebt dus goede seo teksten nodig om hoger te gaan scoren in Google. Goede SEO rijke webpagina´s en blogs kunnen een positieve en negatieve impact maken op jouw positie in Google. Als jijzelf aan de slag wilt gaan met het schrijven van je teksten, raad ik je de copywriting cursus van DoYouCopy aan. Voor maar 20 euro krijg je dagelijks copywriting tips om hoger te komen in Google.

Vind je het lastig om zelf teksten te schrijven? Dan kan je ook je SEO teksten laten schrijven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *