Podcast maken met de gratis app Anchor

Podcast maken met de gratis app Anchor (in 4 stappen)

Een podcast maken met de gratis app Anchor is eenvoudig voor podcast dummies. Het opnemen van jouw stem, het toevoegen van muziek en het bewerken van de podcast allemaal in één simpele app op je smartphone.

Ik heb al eerder een blog geschreven hoe jij kunt starten met een podcast. In deze blog wil ik jou meer uitleg geven over de app Anchor en wat het kunt beteken voor jouw podcast. Let er wel op dat de audio van goede kwaliteit is. Dit kun je doen door je podcast op te nemen in een kleine ruimte of door een goede microfoon aan te schaffen zoals de Boya by-m1000.

Je bent ondernemer en je hebt weinig tijd. Toch wil je ook beginnen met podcast marketing. Wij bij Lek Media begrijpen dat. Jij wilt jouw online vindbaarheid vergroten door te starten met een podcast. De app Anchor is gratis en heeft een erg simpele interface. Wij leggen jou in vier stappen uit hoe jij je nieuwe podcast simpel en snel kunt maken met de app Anchor. 

Waarom is Anchor de beste gratis podcast app?

Anchor kun je downloaden op je iPhone, maar ook op je Android smartphone. De app is gratis en daarom raden wij het aan om jouw nieuwe podcast avontuur te starten met de app van Anchor.

Stap 1: Begin met het opnemen van je podcast in de Anchor app

Ga onderaan de app naar het kopje tools. Daar kun jij beginnen met het opnemen van jouw eerste podcast episode op Anchor. Het fijne aan de Anchor app is dat je niet gelijk je podcast in één keer hoeft te recorden. Je kunt met segmenten werken. Zo kun jij je intro, de subkopjes net als een blog segmenteren en zo bespaar jij jezelf ook veel tijd bij stap 2.

Segmenten anchor

Dit is ook fijn voor je luisteraars want zij zien dan waar jij het over gaat hebben. Het gebruiken van subkopjes zijn dus ook belangrijk in je podcast.

Ook kun je eerder opgenomen audiobestanden uploaden in je podcast. Zo kun jij audiobestanden hergebruiken van bijvoorbeeld een video of een telefoongesprek. 

Bij de segmenten kun je ook muziek of geluiden toevoegen in de Anchor app. Ook kun je uit hun eigen audiobibliotheek muziek en geluiden toevoegen.   

Tip: Je kunt ook later de volgorde van de segmenten rangschikken. Zo kun jij segmenten naar boven of naar beneden plaatsen in de app. 

Recorden podcast in anchor

Stap 2: Bewerk je podcast met de gereedschappen van Anchor

Heb je een zin opnieuw moeten inspreken? Dat is geen probleem. Je kunt met de split functie van Anchor stukken uit jouw audio bestand verwijderen. Zo hoef je dus niet elke keer als je een foutje maakt het audiobestand te verwijderen. 

Ook kun je de start en eindpunt kiezen. Zo kun jij voor elk segment een start en een eindpunt bepalen. Wel zo fijn als je de eerste vijf seconden even stil was. 

segmenten maken in anchor

Stap 3:  Publiceer je podcast in de Anchor app

Het bewerken van je podcast is klaar. Nu kun jij jouw episode publiceren, maar voordat dat kan moet je eerst nog een titel en beschrijving toevoegen. 

Zo kun jij de lezer duidelijk laten zien waar jouw nieuwe podcast episode over gaat. Ook kun je zelfs invullen welke seizoen en episode het is. Als jij een reeks aan podcasten opneemt die bij elkaar passen zou je er een heel seizoen van kunnen maken. 

Deel jouw podcast via anchor

Stap 4: Deel je Podcast 

Je hebt je eerste podcast gemaakt, maar nu moet je nog luisteraars krijgen. Ik raad het je aan om jouw podcast te delen op al jouw social-mediakanalen. Zo kun jij jouw volgers op de hoogte stellen dat jij een nieuwe podcast hebt.

Publiceer jouw podcast anchor

1 reactie op “Podcast maken met de gratis app Anchor (in 4 stappen)”

  1. Pingback: Podcast opnemen? 5 tips waar je op moet letten - Marketingblog over seo en content creatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *