PODCAST OPNEMEN? 5 TIPS WAAR JE OP MOET LETTEN

Podcast opnemen? 5 tips waar je op moet letten

Een podcast opnemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt een goed onderwerp en apparatuur nodig om je podcast succesvol te kunnen opnemen. In deze blog krijg je 5 tips waar je op moet letten.

Podcast starten

Voordat je een podcast kunt opnemen moet je wel eerst een podcast starten. Zo kun je een podcast starten over media, financiën, dieren of bijvoorbeeld over een andere niche die jij leuk vindt. Zo kun je ook een podcast starten voor jouw bedrijf en jouw kennis delen met jouw doelgroep. Hoe je een podcast kunt starten kun je lezen in mijn blog: Hoe start ik een podcast voor mijn bedrijf?

Waar gaat jouw podcast over?

Voordat je een podcast kunt opnemen moet je wel eerst een goed onderwerp hebben. Een podcast is niet een uur lang praten over allerlei korte onderwerpen. Vaak gaat het over een specifiek onderwerp in een vakgebied. Zo kun je een podcast over marketing hebben en een podcast opnemen over een LinkedIn profiel instellen. 

Een goede podcast beantwoord een vraag of lost een probleem op. 

Welke apparatuur heb je nodig om een podcast op te nemen?

Je hebt al een goed onderwerp voor je podcast. Nu is het de tijd om je podcast op te nemen. 

Alles in één app om je podcast te kunnen opnemen (Android en iOS)

Er is al eerder een blog geschreven over de podcast app Anchor. Met deze app kun je in vier simpele stappen een podcast opnemen. In de app kun je jouw podcast opnemen, bewerken, publiceren en delen met de wereld. Klik hier om meer te lezen over Anchor. 

Podcast opnemen voor beginners

Geen echo

Audio is super belangrijk. Het hebben van geen echo is daar een groot onderdeel van. Echo wordt vaak onderschat. Echo is namelijk erg irritant als je een uur lang naar iemand moet luisteren. Ik raad je aan om je podcast in je auto of in een kleine ruimte te opnemen. Je zou het in een grotere ruimte kunnen opnemen, maar dan moet het wel vol staan met meubilair. Meubilair helpt tegen echo.  

Goede microfoon om je podcast te recorden

Vind je dat jouw smartphone niet goed genoeg is dan raad ik je aan om te investeren in een goede microfoon. Ik heb al eerder een blog geschreven over de beste microfoon om je podcast te recorden. Ik geef je mijn advies voor een goede microfoon en een alternatief als je alleen je smartphone wilt gebruiken. Klik hier als jij ook de beste microfoon wilt voor jouw podcast.

Camera voor je podcast? 

Een goede camera is tegenwoordig betaalbaar. Een high-end smartphone is zeker een goed alternatief als je niet het budget hebt. Ik raad je wel een goede camera aan om content te maken. Het is net wat beter dan een smartphone, maar een podcast filmen op je mobiel is beter dan geen podcast filmen.

Met een camera kun jij:

  • Een video opnemen om te plaatsen op YouTube
  • Korte stukjes kiezen om highlights te delen van je podcast op social media
  • Je gezicht laten zien aan je (toekomstige) klanten
  • Om screenshots (foto’s) te maken voor je website en social media

Een camera is altijd een goede investering om goede kwaliteit video’s en foto’s te maken voor je webshop, retail of dienstverlening. Ben je op zoek naar een betaalbare camera dan raad ik je aan om dit blogbericht te lezen.  

Ga aan de slag met jouw podcast

Je weet nu hoe je op een goede manier jouw podcast kunt opnemen. Ga aan de slag met de tips en oefen met het maken van een podcast. Wil je na het lezen van deze blog een podcast starten en opnemen?

Lees dan ook: Hoe start ik een podcast voor mijn bedrijf? & Podcast maken met de app Anchor

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *