Voordelen van social media marketing

Voordelen van social media marketing

Veel ondernemers vragen zich af of social media marketing voordelen heeft. Vaak zien zij het als een tijdrovend proces dat altijd maar in beweging moet blijven. Met de volgende voordelen wil ik je overtuigen dat social media marketing juist veel voordelen heeft. 

5 voordelen van social media marketing

Gratis

Op elk platform kan jij een gratis account aanmaken en beginnen met het plaatsen van content. Zo kun jij meer volgers, likes en klanten krijgen. 

Organisch bereik via social media

Laatst plaatste ik een kort bericht op LinkedIn. Bijna vierhonderd mensen hadden mijn bericht gezien. Ik heb maar honderdzeventig connecties op LinkedIn. Ik bereikte dus veel mensen die mij niet kende. Dat is organisch bereik. 

LinkedIn is natuurlijk wel anders dan Instagram, Facebook en TikTok. Wel kun je bij alle kanalen organisch bereik krijgen wat jou geen geld kost. Het toevoegen van hashtags kun je al meer bereik krijgen op alle social-mediakanalen. 

Ik heb voor Instagram, TikTok en LinkedIn al eerder blogs geschreven. Zo geef ik je tips en strategieën waarmee jij jouw organisch bereik en content mee kunt verbeteren en vergroten. Ook heb ik al eerder een blog geschreven hoe jij simpel en snel content kunt maken voor jouw social-mediakanalen met een gratis tool.

de voordelen van social media

Betaald bereik via social media

Je kunt ook advertenties draaien op jouw gekozen social-mediakanalen. Zo heb je ook verschillende soorten advertenties waarvoor jij kunt kiezen. Zo kun je ook je eigen budget bepalen voor een campagne. Als jij maar voor vijf euro per dag wilt adverteren dan kun jij dat doen. Je kunt zelfs je campagne eerder stoppen als jouw budget op is of de advertentie niet goed converteert. Het platform TikTok heeft goede manieren om goedkoop te adverteren.

Dialoog met jouw (potentiële) klanten

Door het organisch of betaalde bereik krijg je meer volgers en dus ook meer potentiële klanten. Je moet hier wel wat voor doen. Zo kun jij vragen of mensen een vraag hebben over jouw product of dienst. Mijn advies zou zijn om waardevolle informatie te delen met jouw volgers. Je kunt een gratis training, E-book of andere soorten tips of adviezen geven aan jouw volgers.

Door die gratis informatie kunnen zij aan de slag met hun probleem. Het voordeel hiervan is dat de klant het eerst zelf probeert en als zij er niet uit komen eerder geneigd zijn om terug naar jou te gaan. Zo kunnen zij  jouw product of dienst afnemen. Let wel op dat je jouw potentiële klant wel echt probeert te helpen. Geef eerst waarde en probeer dan pas iets te verkopen. 

voordelen social media artikel

Social media is snel 

Met social media kun je goed op de hoogte blijven van actualiteiten. Ook kun jij er als bedrijf op in spelen. Nieuws vind je vaak eerst op platformen als Facebook en Twitter. Niets is zo snel als social media.

Social media is een goede aanvulling op jouw online bereik. Wanneer jij goede content maakt op social media dan ziet Google dat. Zo wordt jouw online vindbaarheid in Google ook groter. Vind je het lastig om ideeën op te doen? Lees dan mijn blog 5 contentmarketing Ideeën voor ondernemers. Zo behandel ik ook kort social-mediakanalen en heb ik het over het starten van een podcast voor jouw onderneming.

Zie jij nu de voordelen van social media marketing in? Laat het mij dat weten in de reacties. 

Wil jij echt aan de slag met jouw website en social media? Dan moet je ervaringsdeskundigen inschakelen, maar alleen als je echt wilt werken aan jouw business.

Dus ben jij het zat omdat je online niet optimaal wordt gevonden? Ga er dan mee aan de slag.

maandelijkse coaching voor start ups  en ondernemers

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *