WAAR MOET EEN BLOG AAN VOLDOEN? 7 TIPS VOOR EEN GOEDE BLOG!

Waar moet een blog aan voldoen? 7 tips voor een goede blog!

Ik heb meerdere blogs over bloggen. Toch heb ik nog niet de vraag: ‘’waar moet een blog aan voldoen?’’ beantwoordt. In dit artikel leg ik je uit hoe je goede blog schrijft en hoe je hoger kan scoren in Google. Zo krijg je niet alleen goede teksten, maar kun je ook meer leads en sales krijgen. Maar ja… waar moet een blog aan voldoen? In dit artikel geef ik je 7 tips voor een goede blog!

Wat is een blog? 

Bekijk het volgende 3 minuut lange Engelstalige filmpje: Wat is bloggen? De video legt je de basis uit wat bloggen is. Waar je blog moet aan voldoen om succesvol te worden krijg je in dit artikel.

Waar moet een blog aan voldoen? Hier komen de 7 tips voor een goede blog!

Een goede blog heeft duidelijk taalgebruik

Het is belangrijk dat je niet te veel vakjargon gebruikt in je blog. Een goede blog is voor iedereen leesbaar. Een expert leest niet altijd één van jouw blogs. Je weet dus niet wie er precies jouw artikel gaat lezen. Een goede blog moet dus niet te ingewikkeld zijn, maar juist begrijpelijk voor iedereen die hem leest. Maak ook niet extreem lange zinnen en alinea’s. Die zijn vaak minder fijn om te lezen. Hou er rekening mee dat veel lezers vanaf hun telefoon op jouw blog komen.

Een goede blog heeft een logische volgorde

Niet iedereen lees een blog volledig. Een goede blog moet daarom goed leesbaar zijn. Wanneer er iemand op één van jouw blog komt moet het duidelijk zijn waarover het gaat. Een duidelijke titel, inleiding, kern met de informatie en een slot. Een goede volgorde is belangrijk voor een goede blog. Zo kun je door duidelijke koppen laten zien waar dat stukje over gaat. Als iemand dat al weet, dan kunnen zij dat overslaan. Of ze zoeken juist specifieke informatie, en dan zijn de koppen fijn.

Dit blog gaat over waaraan een blog moet voldoen. Daarna leg ik uit dat ik je meerdere tips geeft waaraan een blog moet voldoen. Een goede blog heeft dus een fijne en begrijpelijke volgorde voor een lezer. 

Een goede blog heeft ondersteunend beeldmateriaal

Een goede blog heeft ondersteunen beeldmateriaal zoals een foto of video. Een goede foto die jouw titel versterkt kan al meer lezers krijgen als je hem deelt op een social media. Je mag natuurlijk altijd meer foto’s of video’s gebruiken. Een goede blog hoeft niet alleen tekst te bevatten. 

Een goede blog beantwoordt vragen

Waar moet een blog aan voldoen? Die vraag beantwoordt ik in deze blog. Zo leer jij waaraan een goede blog voldoet. Deze methode kan je ook gebruiken voor jouw zakelijke blog. Een goede blog kan verschillende soorten vragen beantwoorden, en jij kan jouw product of dienst aan de man brengen.

Veel gestelde vragen van jouw klanten kun je dus ook beantwoorden in jouw artikelen. Mensen zoeken zelden een product. Zij zoeken wel een antwoord op hun vraag of informatie over een onderwerp. Daarom is een duidelijke titel en inleiding belangrijk. Natuurlijk kan jouw product hun oplossing zijn, maar begin daar niet gelijk mee. Een goede blog beantwoordt vragen, geeft een oplossing of geeft de lezer duidelijke informatie. 

Een goede blog is up-to-date

Een marketingblog zoals die van mij is snel over de datum. Trends en ontwikkelingen komen en gaan. Dit gebeurt ook in jouw branche. Kijk elke 3 maanden welke blogs niet up-to-date met de huidige trends en ontwikkelingen. Dan kun jij jouw artikel aanpassen en is die weer up-to-date. Een goede blog bevat de laatste trends en ontwikkelingen. Als expert in jouw vakgebied kan dat een eitje zijn. Als je dat lastig vindt kun je de grote namen in jouw branche volgen. Zij zijn vaak actueel en zo kan jij dat ook blijven. Ik volg veel marketeers op LinkedIn en zo blijf ik up-to-date over de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Een goede blog straalt autoriteit uit

Een goede blog straalt autoriteit uit! Jij bent de expert die de lezer voorziet van de best mogelijke informatie. In dit artikel wil ik jou mijn autoriteit laten zien over bloggen/schrijven. Dit doe ik door de best mogelijke informatie te geven. Het beantwoorden van de vraag: waar moet een blog aan voldoen? Wil ik dan ook zo goed en uitgebreid mogelijk beantwoorden. Dit doe ik graag met korte zinnen en alinea’s want het moet wel interessant blijven. 

Een goede blog krijgt bezoekers

Een goede blog is niet een goede blog als je geen bezoekers krijgt. Als niemand het leest, dan kan niemand het een goede blog vinden toch? 

Je moet ook vindbaar zijn in Google. Dit wordt ook wel SEO genoemd. Dit zijn verschillende technieken om een blog beter te laten scoren door zoekwoorden te gebruiken in je blog. 

Ik heb hier al meerdere artikelen over geschreven. Ook heb ik een e-book gemaakt die uitlegt wat SEO is, hoe het werkt en hoe jij het kan toepassen. Een goede blog verdient het om gevonden worden!

Mijn e-book scoren met SEO is gratis omdat ik jou graag wil helpen om vindbaar te zijn in Google. En nee… er zit geen addertje onder het gras. Ik ga je NIET dagelijks spammen om een dienst af te nemen die je niet wilt. Ik geef je wel elke maand een update over blogs die ik heb geschreven. Als je dat liever niet hebt, dan kan jij je altijd uitschrijven. 

Scoren met SEO is echt voor beginners die meer willen leren over SEO en hoe zij hoger kunnen ranken in Google. Heb ik al gezegd dat die gratis is? 

scoren met seo lek media

Wil je meer artikelen over bloggen? 
Lees dan ook: 

Wil je meer leren over SEO? Vergeet dan niet om mijn e-book te downloaden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *