Wat is seo en hoe werkt het?

Wat is seo en hoe werkt het?

Wat is seo en hoe werkt het? Die twee vragen gaan wij in dit artikel behandelen. Als je goed gebruik van zoekmachine optimalisatie kun je meer bezoekers krijgen naar jouw website. Door goede on- en off-page seo-technieken kun je hoger komen in Google en een autoriteit worden in jouw niche. 

Je snapt nu dat Zoekmachine optimalisatie (=SEO) belangrijk is als je hoger wilt scoren in Google. Nu gaan wij de twee vragen: Wat is seo en hoe werkt het behandelen?

Wat is SEO Eigenlijk?

SEO is het optimaliseren van de gekozen zoekwoorden voor een zoekmachine als Google. SEO word in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. SEO betekent dus het optimaliseren van de website voor Google, zodat deze hoger gaat scoren in de zoekmachine. Nog niet helemaal duidelijk? In het volgende filmpje krijg je meer uitleg over SEO:

Nu weet je wat SEO is, maar hier werkt het nu eigenlijk.

Hoe werkt SEO? 

Door goede SEO kun je hoger gaan scoren in Google. Bij SEO horen verschillende on-page en off-page SEO-technieken. Door beide goed uit te voeren zal Google je belonen en ga je scoren in Google. Het is belangrijk dat de website in het algemeen beter gaat scoren. Dat kun je doen door:

 • Het optimaliseren van de zoekwoorden
 • Het schrijven van waardevolle content 
 • Backlinks genereren voor je website
 • Goede META-structuur voor je pagina’s 

Wij gaan deze technieken in het kort aan je uitleggen. Als je zeker weet dat je zelf aan de slag wilt gaan met je SEO, dan raad ik je aan ons e-book te downloaden. 

scoren met seo lek media

Zoekmachine optimalisatie voor jouw gekozen zoekwoorden

Huh wat? Als jij iets zoekt in Google, dan noemen wij dat zoekwoorden. Zoekwoorden zoals: ‘’slager Rotterdam’’ is daar een goed voorbeeld van. Jij als slager moet Google laten zien met jouw website dat jij een slager bent in Rotterdam. Dit kun jij doen door jouw webpagina’s te optimaliseren voor de zoekmachine, en dat is zoekmachine optimalisatie. Google wilt graag iemand die naar ‘’slager Rotterdam’’ zoekt, een zo goed mogelijk resultaat geven. Als jij jouw zoekwoorden optimaliseert voor Google, met de ideale klant in gedachte kun jij ook gaan scoren.

Een goed zoekwoordenonderzoek is dus erg belangrijk. Als het onderzoek slecht is uitgevoerd, dan weet je wel wat SEO is, maar je weet niet goed hoe SEO werkt. De zoekwoorden zijn dus erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld een zoekwoord kiezen dat minder concurrentie heeft. Als jij net een nieuwe website hebt, dan is het lastig om op een zoekvolume van 10.000 te concurreren met de grote spelers. Als jij gaat focussen op een zoekwoord met een zoekgehalte van 150 per maand, dan is de kans groter dat je meer succes gaat bereiken op het korte- en lange termijn. Meer informatie over zoekwoordenonderzoek kun je in het bovenstaande E-book lezen.

Je kan er ook voor kiezen om de werkzaamheden uit te besteden aan een SEO specialist. Hij of zij helpt je met het bepalen van de juiste zoekwoorden, kan de teksten voor je schrijven en weet hoe je hoger kan scoren in Google.

Gratis seo boek hoger scoren in google

Het schrijven van waardevolle content

Waardevolle content is geoptimaliseerd voor Google, maar geschreven voor de bezoeker. Het is belangrijk dat de content relevant is om te lezen voor jouw ideale klant. Als je geen goede content hebt, dan zal ik je ook niet hoger komen in Google. Google beloont alleen webpagina´s die relevant zijn voor degene die een bepaald zoekwoord intypt in Google Search. Het is dus erg belangrijk dat je weet wat seo is en hoe seo werkt. Het optimaliseren van pagina´s voor Google klinkt makkelijker dan je denkt. Het kost gewoon wat tijd. De kans is klein dat je eerste blog gelijk op een nummer één positie komt.

Je zoekwoorden heb je gekozen op de concurrentie die ji bij jouw website vind passen. Dus als je een nieuwe website hebt focus je op een lager zoekgehalte dan wanneer je al een paar jaar bestaat en al wat content hebt. Nu ga je de zoekwoorden in de tekst verwerken. Als jouw zoekwoord ”camera voor ondernemers” is dan ga je daar je content oprichten. Je doet onderzoek naar de camera en naar het zoekwoord zelf. Welke synoniemen van het zoekwoord kun je gebruiken? Zo kun je jouw onderzoek zo specifiek mogelijk maken.

Lees ook: Hoe schrijf je een goede blog? & Wat is goede content?

Wat is seo en hoe werkt het?

Backlinks krijgen naar je website

Backlinks krijgen naar je website is erg belangrijk voor de autoriteit van je website. Zoekmachines kijken naast de content ook hoeveel backlinks een website heeft. ‘’Vroeger’’ waren backlinks super belangrijk en kon je ze zelfs kopen om hoger te scoren in Google. Vandaag de dag werkt dat niet meer en moet je echt weten wat SEO is en hoe het werkt. De waarde van content op een website wordt bepaald door Google zelf. Hoe goed je content is en hoeveel backlinks je hebt. Het krijgen van waardevolle backlinks naar je website wordt ook wel linkbuilding genoemd. Gebruik alleen links die echt waarde hebben en relevant zijn voor jouw bedrijf.

Duidelijke META structuur

META structuur is belangrijk voor de structuur voor een website. Zo kun je denken aan: titels, broodkruimelspoor, url’s en interne links naar andere webpagina’s van jouw eigen website. Meer informatie kun je vinden in ons E-book: Scoren met SEO

Pff, ik hou helemaal niet van lezen. Ik leer zelf ook beter van video’s dan hele lappen tekst. Ik heb daarom een toffe deal voor je, MAAR alleen als je echt aan de slag wilt gaan met de online marketing van jouw bedrijf.

Ja, wil jij echt aan de slag met jouw business?

Dan is de onlinemarketingcursus van IMU bv de cursus die jou meer leert over:

 • Het bepalen van een goede strategie
 • Hoe je hoger gaat scoren in Google
 • Hoe je een content kanon wordt
 • Hoe je meer conversies gaat maken met het zelfde aantal bezoekers op je website
 • Hoe je meer kunt verdienen aan één betalende klant door upselling
 • Hoe je een e-mailmarketing funnel bouwt die geautomatiseerd is
 • Hoe je effectief kunt adverteren zonder toren hoge kosten
 • Door de juiste sales technieken toe te passen
 • Hoe je meer kunt verdienen door affiliate marketing
 • Hoe je een eigen membersite kunt maken voor jouw klanten
 • Hoe je een community bouwt van ambassadeurs voor je merk
10 jaar IMU bv – Tornado Masterclass Actie

De beste en meest complete onlinemarketingcursus die IMU ooit heeft gemaakt.

Ter ere van hun 10-jarig jubileum, nu geen 500 euro, maar 350 euro

Bronnen: IMU bv – Tornado Masterclass, Whello

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *