Zelf seo doen?

Zelf seo doen? 5 onmisbare tips voor succes!

Zelf seo doen? Seo is belangrijk als je hoger wilt komen in Google. Dat kun je zelf doen met seo. Wij leggen het in dit artikel aan je uit!

Wat is seo en hoe werkt het?

Als je zelf je seo wilt doen, dan moet je uiteraard wel weten wat het is en hoe seo werkt. Zelf seo doen? Dan moet je weten waar je het over hebt.

Bekijk het onderstaande filmpje of lees het artikel: Wat is seo en hoe werkt het?

Zelf seo doen: Wat wilt de zoeker?

Één van de belangrijkste dingen is om te weten wat de zoeker wilt. Om zelf je seo te doen is dit cruciaal, en naar mijn mening dan ook het belangrijkst. Ik leg het het je graag uit!

Zelf je seo doen houdt in dat je moet weten hoe je kan scoren in Google, en dus ook waarop. Je moet weten hoe jouw ideale klant zoekt in de zoekmachine. Ook is het belangrijk hoe zij zoeken in de zoekmachine.

Als ik zoek op het zoekwoord: Hardloopschoenen voor sprinters, dan ben ik op zoek naar een bepaald type schoen die ik nodig heb. Alleen ben ik nog aan het oriënteren welke dat het beste kan zijn. Als iemand zoekt op hardloopschoenen rood kopen, dan zijn zij eerder geneigd om iets te kopen. Jij moet erachter komen hoe jouw klant zoekt, en met welke zoekintentie zij zoeken.

Wil jij voornamelijk focussen op mensen die nog zoekende zijn naar wat zij willen of wil jij zoekers die weten wat zij willen. Zelf seo doen is dus vooraf weten wat voor klanten jij wilt, en hoeveel energie het je kan gaan kosten. 

In sommige markten converteren mensen minder snel dan in andere markten. Iemand die een nieuwe auto zoekt is waarschijnlijk oplettender, dan dat iemand een nieuwe sokken wilt kopen. Ook kun je een soortgelijke situatie hebben als je een dienst verkoopt. De zoekintentie is dus erg belangrijks als je zelf aan de slag wilt met seo. 

Hoe kom ik er achter wat de zoeker wilt? 

Je hebt verschillende tools om erachter te komen hoe een zoeker zoekt in Google. Zo heb je ubersuggest bijvoorbeeld. Dit is mijn favoriete tool, en daarmee doe ik als mijn zoekwoorden onderzoeken. Zo kun jij kijken hoeveel mensen zoeken op bepaalde woorden, en jij kunt daarmee aan de slag als je zelf je seo wilt doen. 

Zelf seo doen? Gebruik dan goede tools, en ja zelfs die kunnen gratis zijn. 

Wil je meer weten hoe je een zoekwoorden onderzoek kunt uitvoeren met gratis tools zoals ubersuggest? Lees dan: Zoekwoorden onderzoek met gratis tools

Zelf seo doen: Hoe scoor ik sneller in Google?

Ik raad je aan om zoekwoorden te gebruiken waar minder vaak op wordt gezocht. Sommige zoekwoorden hebben duizenden mensen die daarnaar zoeken. Dit kun je doen als je honderden seo-rijke teksten hebt. Dan heb je een grotere kans om hoger te scoren in Google. 

Ik raad je aan om zoekwoorden te gebruiken waar veel minder naar wordt gezocht. Zo wordt er naar seo zelf doen ongeveer 110x per maand naar gezocht. Zo heb ik minder concurrentie en meer kans om hoger te scoren dan dat ik zou focussen op het zoekwoord seo.Helaas heb ik wel te maken met allemaal seo-eindbazen. Jouw concurrentie heeft soms een bureau of freelancer achter zich. Toch zie ik als online marketeer bij een bureau dat er nog steeds veel kansen zijn. Pagina 1 is nog steeds beter dan ergens op pagina 5 te staan. Vaak kom je daar sneller dan gedacht. 

Nu gaat het om de juiste zoekwoorden vinden via de tools, en dan goede seo teksten (laten) schrijven. Kijk goed naar je concurrent, en wat kun je beter doen zonder het letterlijk te kopiëren? Als je plagiaat pleegt wordt je gestraft door Google, net als op school 🙂

Zelf seo doen? Zoekintentie waar weinig mensen naar zoeken (25 tot 250 keer per maand) en seo rijke pagina’s maken die beter zijn dan je concurrent. Hoe schrijf je die seo rijke teksten? Die vraag ga ik nu beantwoorden. 

Hoe moet ik seo rijke teksten schrijven? 

Het is zoveel informatie dat ik er een e-book over heb geschreven. Die kun je gratis downloaden als je op de knop hieronder klikt. Je kunt de informatie ook vinden als je al mijn seo blog leest, maar een e-book is wel zo handig. Je kunt hem altijd er even bij pakken als je het niet meer weet!

Zelf seo doen: Ik wil zelf mijn online marketing doen!

Daar heb ik helaas nog geen boek over geschreven. Wel is er een cursus die jou veel waarde geeft voor het geld. Ja, hij is niet gratis, dan mijn e-book, maar wel een stuk beter en veel uitgebreider als je meer dan je seo wilt doen. 
Deze videocursus is echt alleen als je aan de slag wilt met jouw online marketing. Het kost je namelijk wat tijd, maar dat hebben de makers goed geregeld. Je kunt namelijk kiezen waar je graag op wilt focussen. Zo kun je gelijk meer te weten komen over seo, email marketing of bijvoorbeeld het creëren van content voor onder andere LinkedIn, Facebook en Instagram.

Je kunt mijn review lezen over deze cursus, en waarom hij zo goed is. Lees dan mijn review: Online marketing cursus voor ondernemers

Of bekijk de cursus gelijk!

ONLINE MARKETING CURSUS KOPEN? (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *