Zo bedenk en kies je een sterke domeinnaam
|

Zo bedenk en kies je een sterke domeinnaam

Zo bedenk en kies je een sterke domeinnaam door een goed onderzoek. Het bedenken en kiezen van een sterke domeinnaam kan een traag proces zijn. Wanneer jij eindelijk je ideale domeinnaam hebt bedacht kom je erachter dat die al bezet is. In deze blog helpen wij jou bij het bedenken en kiezen van een sterke domeinnaam voor jouw bedrijf, blog of webshop. Hint: Het hoeft niet zo lastig te zijn als je denkt.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is de naam van een website. Lekmedia.nl is de naam van mijn website en dus ook het domeinnaam. Een domeinnaam kun je gebruiken voor je eigen website, webshop, een doorverwijzing naar een andere website of social mediakanaal. Ook zijn er heel veel domeinnamen die nergens aan gekoppeld zijn. Mensen houden die domeinnaam vast voor een idee of zetten het te koop. Het kopen van een domeinnaam kan soms erg duur zijn. Pas ook op of je de partij wel echt vertrouwd. Het kopen van een sterke domeinnaam dat al bestaat duizenden euro’s. Daar kan je jaren lang je eigen verzonnen en sterke domeinnaam en hosting van betalen.

Sterke domeinnaam kiezen voor mijn bedrijf

Wat is een sterke domeinnaam?

Er zijn ongeschreven regels die bepalen of een domeinnaam sterk zijn. Een sterke domeinnaam moet je langs de volgende ongeschreven regels houden:

  • Een sterke domeinnaam is kort, maar krachtig
  • Een sterke domeinnaam moet niet te veel tekens bevatten
  • Een sterke domeinnaam moet duidelijk te lezen zijn
  • Een sterke domeinnaam moet makkelijk te onthouden zijn
  • Een domeinnaam moet makkelijk uit te spreken zijn

Hou deze regels goed in je achterhoofd bij het bedenken van een goede domeinnaam. Lekmedia heb ik verzonnen omdat ik blog over media onderwerpen en lek mijn bijnaam is. Veel mensen die mij persoonlijk kennen vinden het een leuke en duidelijke domeinnaam. De mensen die mij niet persoonlijk kennen vinden het een sterke domeinnaam omdat ik goede blogs over marketing en social media lekt. Uiteraard kan niet iedereen je domeinnaam leuk vinden. Het blijft toch een extensie van jezelf en je merk.

De meest logische opties voor jouw domeinnaam dat past bij je past (3 opties)

Je bedrijfsnaam

Je hebt al een bedrijf en je bent tevreden met de naam. Je kunt er dan voor kiezen om jouwbedrijfsnaam.nl te kopen. bedrijfsnamen zijn vaak samen gekoppelde woorden die je normaal nooit gebruikt zoals lekmedia. Jouw bedrijfsnaam kan je dus nog steeds misschien kopen. Woorden zoals media of lek zijn veel vaker al bezet. Dit komt omdat dit woorden zijn die mensen vaker gebruiken en passen bij veel bedrijven. Samen gekoppelde woorden zijn dat vaker niet en dus nog steeds een goede optie voor een sterke domeinnaam.

Je eigen naam

Het is niet de meest creatieve naam, maar wel een goed optie als jij een personal brand bent. Veel ondernemers hebben meerdere bedrijven. Jij kan als personal brand dan jouw andere website’s promoten via jouw eigennaam.nl. Als die bezet is kan je bijvoorbeeld ook een – tussen jouw eigen-naam.nl zetten.

Sterke domeinnaam bedenken voor mijn onderneming

Of een andere extensie naast de .nl

Je kan natuurlijk ook in plaats van .nl een .eu of .info gebruiken. Er is veel keuze voor een andere extensie. Ik wil je wel aanraadden om op te passen met een beetje ”gekke” extensies. Als jij een review site hebt dun kun je uiteraard jouwnaam.reviews gebruiken. Maar jouwnaam.xyz zou ik je afraden. Een .nl en .com zijn de beste keuzes. Ook voor de vindbaarheid van een sterke domeinnaam zijn die twee de beste.

Nog meer tips voor het verzinnen van een sterke domeinnaam

Hier komen nog een paar tips die je helpen om een sterke domeinnaam te verzinnen en vast te leggen.

Domeinnaam met de naam van jouw beroep of dienst

Je heet Leo en je bent een timmerman. Je zou dan je domeinnaam timmermanleo.nl kunnen vastleggen. Zo kun jij voor jouw dienst-beroep een passende domeinnaam verzinnen. Ook kun je ervoor kiezen om je beroep + specialisatie te kiezen als domeinnaam. Een goed voorbeeld zou belastingcoach.nl kunnen zijn.

Zo bedenk en kies je een sterke domeinnaam

Domeinnaam met je product of dienst en wat je aanbiedt

Jouw bedrijf verhuurt tiny houses. Je zou dan tinyhouseshuren.nl kunnen kiezen als jouw bedrijfsnaam. Je zou het zelfs nog verder kunnen specificeren door tinyhousesnoordholland.nl te kiezen. Je hebt dus veel opties als het komt op je product of dienst. Als jij een specialist bent in jouw vakgebied zou het een goede domeinnaam keuze kunnen zijn.

Andere goede domeinnaam ideeën zijn:

  • Fishshop4u.nl
  • Cars2buy.nl
  • Lek-media.nl

Ik heb zelf uiteindelijk veel uren moeten steken in het verzinnen van een domeinnaam en het maken van een website. Het laten maken van een website kan namelijk duizenden euro’s kosten. Ik had daar gewoon niet het budget voor. Uiteindelijk heb ik het moeten doen met tientallen YouTube video’s en artikelen. Ik wil je dat besparen. Het kost uiteindelijk meer want je wilt ook nog geld verdienen voor je onderneming.

Met de volgende partij heb jij geen technische kennis nodig en het blijft alleen bij deze videocursus. Zij helpen jouw van het kiezen van je domeinnaam tot het online plaatsen van je website. Het mooiste aan de videocursus is dat je website binnen twee dagen online staat. Zij nemen je mee stap voor stap.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *